Hoe werk ik?

 • image

  Eerste gesprek

  Het eerste gesprek is met u en uw partner, de ouders van het kind. Natuurlijk is het ook mogelijk om de afspraak met één van u beiden te laten plaatsvinden. Ik kom dan bij u thuis en zal allerlei vragen hebben over de zwangerschap, de bevalling, de eerste ontwikkeling, medische achtergrond enzovoort, om zo te achterhalen waar de ontwikkeling wat stapjes gemist heeft. Ook is het mogelijk in de praktijk af te spreken, mocht dit beter uitkomen. Het eerste gesprek zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.

 • image

  Tweede gesprek

  Het tweede gesprek is met u (of één van beiden) en uw kind. Tijdens dit gesprek zal ik nog wat vragen hebben voor uw kind en wellicht u. Daarnaast zal ik enkele testjes (spelletjes) met uw kind doen. Na afloop van dit gesprek geef ik de diagnose en bespreek ik het oefenprogramma.

 • image

  Vervolg

  De weken erna gaat u met uw kind aan de slag met het oefenprogramma en hebben we wekelijks contact via mail / telefoon / whatsapp. Na zes tot acht weken maken we een vervolgafspraak. Tijdens dit gesprek wordt de voortgang besproken en eventueel het oefenprogramma aangepast.
  Voedingsadviezen en didactische hulp bij leerproblemen kunnen ter ondersteuning van de therapie worden gegeven. Indien noodzakelijk kan ik een aanvullende behandeling adviseren door een osteopaat. Hierbij is er altijd een intensieve samenwerking tussen de osteopaat en mij.

 • Tarieven en vergoeding

  De kosten voor het eerste en tweede gesprek inclusief testen en eerste oefenprogramma zijn € 300,- (inclusief BTW). De vervolggesprekken bedragen € 80,- per uur (inclusief BTW). De tarieven zijn exclusief  reis- (heen- en terug) en (eventuele) parkeerkosten. Kosten per kilometer zijn € 0,25 volgens routeplanner (Google Maps) vanaf postcode 3452 EG. 

  Doordat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging VBAG, voldoen mijn praktijk en therapievorm aan de eisen gesteld door de meeste zorgverzekeraars. Hierdoor kan de therapie worden vergoed vanuit het aanvullende zorgverzekeringspakket . Iedere zorgverzekeraar heeft echter nog zijn eigen aanvullende voorwaarden. U kunt dan ook het best contact opnemen met uw zorgverzekeraar en dit navragen. Onder "Contact" vindt u de codes die de zorgverzekeraar nodig heeft dit na te gaan. U kunt dan ook nagaan voor welk bedrag u bent verzekerd.


  Licentie en WKKGZ

  Als VBAG geregistreerd CAM-therapeut ben ik vanuit de wet WKKGZ verplicht aangesloten bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris via Quasir en geschilleninstantie Zorggeschil die door het ministerie van VWS zijn goedgekeurd. Bovendien sta ik ingeschreven in het TCZ/RBCZ register. Darnaast heeft de beroepsvereniging BBT (specifiek voor BSM-de Jong therapeuten) zelf hoge waarden en standaarden, die terug te vinden zijn in de statuten, huishoudelijk reglement en het licentiebeleid.